Què és el repositori?

La Filmoteca ha creat un repositori de documents digitals que inclou fotografies, cartells, revistes, fons personals, llibres digitalitzats, etc. La seva funció és recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic.

Un repositori és una eina (un programari i un servidor) que permet emmagatzemar i mantenir objectes digitals (imatges, documents de text, audiovisuals, etc.) i fer-los accessibles a través d’un lloc web. Incorpora eines d’indexació i de descripció dels continguts (metadades) i en facilita la visualització des de molts altres llocs web.

Mitjançant el nostre repositori podreu tenir accés a una part del nostre fons gràfic : fotos, cartells, cromos, cartelleres..., als arxius patrimonials, com els d’Adrià Gual, Domènec Ceret, Juan Alberto Soler, entre d’altres, i al fons de revistes digitalitzades com Arte y Cinematografía, Popular Film, El cine.... En una segona fase el repositori també recollirà l’arxiu de premsa cinematogràfica amb crítiques, ressenyes i pressbooks. El repositori anirà creixent progressivament a mesura que es vagin digitalitzant els fons de la Filmoteca.